***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Защо тестът на BG-ALЕRT мина така „тихо“ и ще сработи ли изобщо, ако има бедствие? Тръмп обвини Зеленски за започването на войната

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 октомври   

 

До 98% от клиентите на мобилните оператори е достигнало вчерашното известие от системата BG-ALERT. 

Това заяви пред Българска национална телевизия Николай Николов, консултант на премиера на вътрешните работи.

Николов изясни, че пробата е целял да се ревизира системата, а не самите жители. 

***

Бившата шефка на Агенция „ Митници " Петя Банкова напусна следствения арест. Тя излезе на независимост след решението на Софийския градски съд, само че отхвърли какъвто и да било коментар пред медиите. 

В началото на седмицата магистратите я освободиха против гаранция от 10 000 лв. поради влошеното ѝ здравословно положение. Прокуратурата не се възползва от правото си да апелира и по този начин Банкова се прибира вкъщи след седем месеца в ареста.

***

„ Повечето измами се случват в интернет пространството. Предлагането на друг тип „ предложения ". Методите на този вид измами са точно такива - посредством разгласи, посредством интернет и мобилни приложения. По този метод се вкарват в подвеждане излъганите лица ", разясни Таня Димитрова, областен прокурор на Стара Загора.

***

Съчетание от несъобразена скорост и липса на умения на неправдоспособен лидер на автомобил - това са аргументите за злополуката във Варна, при която 17-годишно момиче без шофьорска брошура връхлетя в един от най-оживените подлези в града. Това сподели основен контрольор Петко Камбуров, шеф на бранш " Пътна полиция ", предава Нова. 

***

Журналистическо изследване сложи българската мафия измежду 10-те водещи проведени незаконни групи в Гърция.

Според гръцките медии постоянно български и румънски незаконни групи работят взаимно. Те са профилирани по телефонни измами, обири в превоза и протекция на пристъпни лица.

Като най-жестока се показва турската мафия, която работи в трафик на опиати и взе участие в конфликти с други незаконни групировки.

***

Докато България не приключи своята част от тунела от ж.п. Коридор 8, който я свързва със Северна Македония, както и километрите от ж.п. линията, „ от тунела до връзката с железопътната линия на България ”, Северна Македония няма да строи третата фаза от ж.п. линията на своя територия, сподели в изявление за ТВ Сител министър председателят Християн Мицкоски.

***

Близо ¾ от съветските бойци на фронта в Украйна са починали вследствие на детонации. До това умозаключение доближиха военни лекари след изработен разбор за най-честата причина за гибел в редиците на съветската войска.

Резултатите, които бяха оповестени от съветската самостоятелна медия Вёрстка, сочат, че 74,5% от смъртните случаи се дължат на детонации, породени от разрушителната мощност на ракетите HIMARS, които Съединени американски щати предоставиха на Киев.

***

Южна Корея дефинира изпращането на севернокорейски бойци в Русия като сериозна опасност за интернационалната сигурност и разгласи, че ще реагира с всички налични средства, заяви президентската администрация на Юга, представена от „ Ройтерс ".

Разузнавателната организация на Южна Корея заяви, че Северна Корея е решила да изпрати 12 000 бойци за присъединяване във войната в Украйна, оповестява „ Ройтерс ", като се базира на южнокорейската организация Йонхап.

Преди ден президентът на Украйна Владимир Зеленски, говорейки в Брюксел, приказва за 10 хиляди военнослужещи от КНДР, които могат да вземат участие във войната.

***

Доналд Тръмп упрекна през вчерашния ден украинския президент Володимир Зеленски, че е спомогнал за започване на войната на Украйна с Русия. Този коментар за следващ път демонстрира, че Тръмп евентуално ще промени коренно политиката на Съединени американски щати към Киев, в случай че завоюва изборите на 5 ноември, съобщи Ройтерс.

Бившият президент републиканец постоянно е подлагал на критика Зеленски по време на сегашната си предизборна акция, наричайки го неведнъж „ най-великият търговец на Земята “ за това, че е изискал и получил милиарди долари военна помощ от Съединени американски щати, откогато войната избухна през 2022 година

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР